VAPAA-AIKA

Savossa löytyy tekemistä sinua läheltä

Kuopion alue tarjoaa mahdollisuuksia irtiottoihin, elämyksiin ja laadukkaaseen vapaa-aikaan. Luonnosta löytyy useita reittejä niin nautiskelijoille kuin urheilijoille. Koe Kuopion alueen monipuoliset harrastamismahdollisuudet luonnossa, liikunnan ja hyvinvoinnin sekä kulttuurin parissa.

Kuopion alueella panostetaan koko perheen viihtyvyyteen ja harrastamisen helppouteen. Voit viettää vapaa-aikaa esimerkiksi Kuopion uimahalleissa, jäähalleissa tai monitoimiliikkujan Kuopio-hallissa. Tarjontaa täydentävät lukuisat yksityiset liikuntapaikat sekä alueen kylpylät, elämyskeskukset ja laskettelupaikat.

Lähde nauttimaan elämyksistä vaikkapa koko perheen voimin Bellanrannan aktiviteettikeskukseen tai koe Tahkon riemut, Leppävirran kiipeilypuiston jännitys tai rentoudu Vesileppiksen, Fontanellan, Kunnonpaikan tai Rauhalahden kylpylöissä. Kulttuurin ystävälle taas Musiikkikeskus, Kaupunginteatteri, teatterit, näyttelyt ja maakunnan museot tarjoavat nähtävää.

Kuopion alue on tunnettu myös monista tapahtumistaan, kuten Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopion viinijuhlat, Kuopiorock, Finland Ice Marathon, Iisalmen Oluset, Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, Vekaravarkaus sekä monet muut tapahtumat.