Uusi kotimainen realitysarja opiskelijoiden elämästä alkaa maaliskuussa

Nuorille suunnattu realitysarja Skopa elämä kuvaa kaunistelematta parikymppisten opiskelijoiden arkea. Sarjan ensimmäinen jakso on katsottavissa 22. maaliskuuta YouTubessa.

Todellisiin hetkiin pohjautuvan sarjan päähenkilöinä loistaa kymmenen tavallista suomalaista nuorta. Katsoja pääsee seuraamaan läheltä, millaisia ilonaiheita ja haasteita he kohtaavat yhden viikon aikana. Opiskelijoiden päivät ovat pitkiä, opiskelun ohessa on käsiteltävät kaikkea sitä, mitä elämä tuo tullessaan ja tavoiteltava omia unelmia.

Kuvausryhmänsä kanssa lähes yötä päivää nuorten mukana kulkenut vastaava tuottaja-ohjaaja Tuomas Moilanen kertoo vaikuttuneensa siitä, kuinka ennakkoluulottomasti päähenkilöt avasivat elämänsä ja sitoutuivat kuvauksiin.

– Oli upeaa nähdä, kuinka luontevia nuoret olivat, vaikka kamera oli jatkuvasti lähes iholla. Jännitimme aluksi, miten päätähtemme selviävät tiiviistä kuvausviikosta, mutta he ylittivät kaikki odotuksemme. Saimme talteen ainutlaatuisia hetkiä, Moilanen kertoo.

Vaikka sarja on suunnattu erityisesti nuorille ja opiskelijoille, on sillä annettavaa myös vanhemmille katsojille. Opiskeluvuodet on elämänvaihe, jota moni muistelee mielellään, mutta aika kultaa muistot lopulta nopeasti.

– Kun lapsuudenkodissa käydään muutaman kerran vuodessa, kaikkia arjen sattumuksia ja niihin liittyviä fiiliksiä ei tule jaettua perheelle. Skopa elämää katsottuaan vanhemmat käsittävät paremmin, millaisista asioista opiskelevan nuoren elämä todella koostuu tänä päivänä, Moilanen toteaa.

Vanhemman näkökulmasta opinnoissa menestyminen voi näyttäytyä kaikkein tärkeimpänä, mutta itsenäisen elämän ensimetreillä kulkeville nuorille oman tien etsiminen, ystävät ja rakkaus sekä pienet suuret hetket tekevät elämästä elämisen arvoista.

– Oli hienoa huomata, että jokainen päähenkilö oli löytänyt omannäköisensä opiskelupaikan, mikä luo heille suuntaa tulevaisuuteen. Kuvausviikko nuorten kanssa oli huikea matka myös minulle ja Raine Siltalalle, joka toimi sarjan toisena ohjaajana. Näiden nuorten näkemykset, pohdinnat ja teot muistuttavat siitä miten tärkeää on elää hetkessä, Moilanen sanoo.

Faktanurkka – Skopa elämä:

  • Viisiosainen realitysarja opiskelijaelämästä.
  • Ensi-ilta on 22.3.2018 YouTubessa. Katsottavissa myös verkossa skopaelama.fi.
  • Päähenkilöitä haettiin avoimella castingilla Pohjois-Savon oppilaitoksista (Savonia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto sekä Kuopion alueen urheiluakatemia).
  • Realitysarjan toteuttaa Kuopion alueen Maakunnallinen yhteismarkkinointi, jota Kuopion kaupunki koordinoi.
  • Sarja on kuvattu Kuopiossa, ja sarjan nimi saikin inspiraatiota Kuopio-nimen yhdestä historiatulkinnasta.
  • Tuotantoyhtiö Oddy Inc. Oy

Lisätietoja:

  • Tuomas Moilanen, Tuottaja, Oddy Inc., 0400 406 821
  • Kirsi Soininen, Markkinointijohtaja, Kuopion kaupunki, puh. 044 718 2020, kirsi.soininen(at)kuopio.fi
  • Laura Kokko, Kansainvälisten asioiden sihteeri, Kuopion kaupunki, Maakunnallinen yhteismarkkinointi, 044 718 2018, laura.kokko(at)kuopio.fi