Kuopion alue ja Joensuu yhteisosastolla Studia-messuille 3.-4.12.2019

Kuopion ja Joensuun oppilaitokset ja kaupungit tiivistävät yhteistyötään houkutellessaan uusia opiskelijoita. Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteisellä osastolla esitellään myös opiskelijaelämää Kuopion alueella ja Joensuussa. Helppoahan se on esitellä, uusimman tutkimuksen mukaan kaupungit koetaan viihtyisiksi opiskelijoille ja opiskeluympäristöt laadukkaiksi.

Opiskelupaikkakuntatutkimuksessa (Online tutkimus Oy, 2019) kartoitettiin alueen kuuden suurimman oppilaitoksen opiskelijoiden mielipiteitä opiskelupaikkakunnastaan. Paikkakuntina mukana olivat Varkaus, Kuopio, Siilinjärvi, Iisalmi ja Joensuu. Opiskelijat arvostavat erityisesti alueen luontoa ja liikuntamahdollisuuksia sekä kulttuuripalveluita kuten kirjastoja ja tapahtumia. Kaupunkeja pidetään sopivan kokoisina ja yleensäkin mukavina ja laadukkaina opiskelukaupunkeina.

Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun hakijamäärät ovat kasvaneet viime vuosina. ”Savonialla ja UEF:lla oli viime kevään yhteishaussa yhteensä lähes 30 000 hakijaa, joten laaja-alaisella koulutustarjonnallamme on jo vetovoimaa, mutta silti näkyvyys kohderyhmämme eli uusien motivoituneiden opiskelijoiden parissa on tärkeää. Yhteistyö Studia-messut Savonian ja kampuskaupunkien kanssa antaa siihen hienon mahdollisuuden valtakunnallisesti”, kommentoi UEF:n rekrytointipäällikkö Marko Junkkarinen.

Suomen suurimmassa opiskelu- ja uratapahtumassa yhteisosastolla (4a51) Helsingin messukeskuksessa 3.-4.12.2019 on mukana opiskelijoita sekä oppilaitosten ja kaupunkien henkilökuntaa.


Lisätietoja

Petteri Alanko
Viestintäpäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu
puh. 044 785 5008
petteri.alanko@savonia.fi

Marko Junkkarinen
rekrytointipäällikkö
Itä-Suomen yliopisto
puh 050 543 8528
marko.junkkarinen@uef.fi