Lapset ja
perheet

Elämänlaatua parhaimmillaan

Nauti yhteisestä ajasta perheesi ja ystäviesi kanssa. Kuopion alueen rennosta ja aidosta ilmapiiristä voit ammentaa energiaa moneen lähtöön. Kaunis luonto ja viihtyisä, palvelutasoltaan erinomainen elinympäristö tekevät Kuopiosta houkuttelevan asumispaikan.

Kuopio tunnistetaan hyvänä kasvuympäristönä lapsille. Taloustutkimuksen tekemässä imagotutkimuksessa (Muuttohalukkuus 2014) Kuopio on asuinpaikkana kaupunkien kärkijoukossa.

Puhtaassa ja turvallisessa ympäristössä on hyvä elää ja harrastaa. Kuopion alueen vahvuutena ovat erityisesti hyvä kasvuympäristö lapsille ja viihtyisä asuinympäristö. Tutkituissa mielikuvatekijöissä Kuopio on kaupunkien kärkikymmenikön joukossa. Myös harrastamiseen ja koko perheen elämykselliseen vapaa-aikaan panostetaan kasvavissa määrin.

Kuopion alueella inspiraatio, välittäminen ja olemisen vapaus ovat luonnonvoimia, jotka yhdessä kasvavat ainutlaatuisiksi ilmiöiksi, elämyksiksi ja menestystarinoiksi. Siksi Kuopion alue on kannustava kasvualusta osaajille, yrityksille ja uusille sukupolville.

Nuoremman väen kasvatus ja opintiet: