monipuolinen koulutus-
ja opiskelutarjonta

Löydä oma opiskelupolkusi

Kuopion alue tarjoaa nuorille ja aikuisille vilkkaan kaupunkielämän sekä laajan ja monipuolisen koulutus- ja opiskelutarjonnan. Kuopio on yksi valtakunnallisista osaamiskeskuksista ja merkittävä yliopistokaupunki. Kampuksia löytyy Kuopiosta, Joensuusta, Varkaudesta, Iisalmesta ja Siilinjärveltä. Tekemistä riittää myös vapaa-ajalla ja asunnon saaminen ei aiheuta stressiä. Opiskelijoita Kuopion alueella on noin  20 000.

Tärkeät linkit ja vinkit opiskelijalle:

Viisiosainen Kuopion alueen opiskelijoiden arjesta kertova realitysarja Skopa elämä (julkaistu 3/2018)

Katso jaksot!

Korkea-asteen koulutus

Tarjoavat Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Humak. Savonia-ammattikorkeakoulussa on 40 AMK- ja YAMK -koulutusta kuudelta eri alalta, uusimpana wellness-liiketoiminnan tradenomikoulutus. Itä-Suomen yliopisto (Kuopion ja Joensuun kampukset) on puolestaan Suomen monitieteellisin yliopisto 13 koulutusalalla ja 100 pääaineellaan.

Ammatti-asteen koulutus

Ammatillisen osaamisen laajasta tarjonnasta vastaavat Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Portaanpään kristillinen opisto, Palvelualan opisto ja Pohjois-Savon opisto. Koulutukset vastaavat mm. työelämän osaamistarpeisiin ja tekevät yhteistyötä teknologia-alan kärkiyrityksen kanssa.

 

Pelastusopisto

Kuopiosta löytyy myös Pelastusopisto, joka on kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuinen pelastusalan koulutuspaikka harjoitusalueineen.

Taide, musiikki ja kulttuuri

Taiteesta, musiikista ja kulttuurista kiinnostuneet voivat opiskella taideaineita Sibelius-Akatemialla, Savonia-ammattikorkeakoulussa,  Kuopion konservatoriossa ja Ingmanedussa.

 

Yhdistä opiskelu ja urheilu

Kuopion alueen urheiluakatemia on urheilijoiden ja valmentajien, oppilaitosten ja kuntien, urheiluseurojen sekä erilaisia tuki- ja asiantuntijapalveluita tarjoavien tahojen muodostama verkosto. Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnassa on mukana 6 toisen asteen, 2 korkea-asteen oppilaitosta ja 2 yläkoulua.

lähes 20 lukiota

Kuopion alueelta löytyy lähes 20 lukiota, mukaan lukien aikuislukio. Perinteisen lukio-opetuksen lisäksi lukiot tarjoavat monipuolista erikoislukio-opetusta. Myös kahden tutkinnon koulutus on mahdollista.

Tutustu Kuopion alueen lukiotarjontaan:

 

Kuopion alueen koulutustarjonta

Kuopio tarjoaa hyvät koulutus- ja opiskelumahdollisuudet. Kuopion kaupungin ylläpitämien koulujen lisäksi Kuopiossa toimii Itä-Suomen yliopisto, Snellman-kesäyliopisto, Savon koulutuskuntayhtymän Savon ammattiopisto sekä Savonia-ammattikorkeakoulu. Kuopiossa toimii lisäksi Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion yksikkö.

Lue lisää

Tsekkaa opiskelijoiden
& tubettajien videot

Tutustu tästä