Urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen – tavoitteena paikka veikkausliigassa

Felix Ferahyan on Savon ammatti- ja aikuisopiston ensimmäisen vuoden liiketalouden perustutkinnon opiskelija, joka harjoittelee tällä hetkellä KuPS:n edustusjoukkueen mukana. 18-vuotias nuorimies kertoo urheilun ja opiskelun yhteensovittamisen sujuneen hyvin.

– Olen tällä hetkellä työssäoppimassa KuPS:n toimistolla. Työtehtäviini kuuluu mm. kausikorttien myyntiä, postien käsittelyä sekä erilaisia toimistotehtäviä. IT puolella olemme ottaneet käyttöön uuden kausikorttiohjelman ja olen ollut mukana tekemässä tätä vaihtoa, Ferahyan kertoo.

Ferahyan on syntynyt Saksassa. Hän muutti perheineen Suomeen 5 vuotiaana, ja takaisin Saksaan jälleen 12 vuotiaana. Vuosi sitten hän palasi Suomeen.

– Tavoitteenani on päästä tulevalla kaudella pelaamaan Veikkausliigassa. Aiempaa kokemusta minulla on mm. Saksan juniorisarjoista.

Työssäoppimispäiväkirja pitää kärryillä

Ferahyan pitää työssäoppimispäiväkirjaa hyvänä oppimisen välineenä, jonka avulla niin opiskelija, opettaja kuin työssäoppimispaikkakin pysyvät oppimisen kärryillä siitä, missä ollaan menossa.

– Opiskelun osalta sekä omat että oppilaitoksen tavoitteet ovat minulla hyvin selvillä. Pidän siitä, että pystyn olemaan fyysisesti paikalla opinnoissa luokan mukana, sillä se on etäopiskelua tehokkaampi tapa oppia minulle. Liiketalous kiinnostaa ylipäätään eikä oman yrityksen perustaminenkaan ole poissuljettu vaihtoehto tulevaisuudessa.

KuPS Oy:n toimistopäällikkö Juuso Hartikainen kertoo yhteistyön Savon ammatti- ja aikuisopiston kanssa sujuneen hyvin.

– Oppimisen tavoitteet ovat olleet hyvin selvillä alusta saakka, mihin pyritään ja mitä asioita on tarkoitus työpaikalla tapahtuvan oppimisen osalta tehdä. On hienoa, että nuoret pääsevät näkemään käytännössä, mitä heidän opiskelemansa ala tarkoittaa käytännön työelämässä. Urheilun yhteensovittaminen opintoihin on sujunut hyvin.

Samaa mieltä Hartikaisen kanssa on Savon ammatti- ja aikuisopiston lehtori Markku Liukkunen.

– Olemme tehneet KuPS:n kanssa yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Felix on siinä mielessä hyvässä asemassa, että hän on työssäoppimassa samassa seurassa, jossa hän pelaa jalkapalloa. Ymmärrys KuPS:n osalta opiskelun ja urheilemisen yhteensovittamisesta on ollut esimerkillistä. Pyrimme koko ajan kehittämään toimintaa ja edistämään yhteistyötä, Liukkunen kertoo.

Kuva ja teksti: Markku Penttilä, Savon koulutuskuntayhtymä, Tiedottaja.