Koulutus päätti Sannan pitkän työttömyyden

Sanna Pursiainen, Tarja Kauppila ja Reijo Leiviskä lähtivät rohkeasti opiskelemaan uutta ammattia itselleen Savon ammattiopistossa.

Maaningalla asuva Sanna Pursiainen oli ollut pitkään työttömyys- ja pätkätyöputkessa, kunnes hän sattumalta viime vuonna huomasi kone- ja tuotantotekniikan koulutuksesta järjestettävän infotilaisuuden. Koulutuksen jälkeen Sanna pääsi Hydrolinelle työharjoitteluun, joka jatkui kesätöillä ja johti toistaiseksi voimassa olevaan työsopimukseen. Pursiaisella ei ollut aiempaa kokemusta kone- ja tuotantotekniikasta, mutta koulutukseen hakeminen avoimin mielin todella kannatti.

Samaa mieltä ovat kuopiolaiset Tarja Kauppila ja Reijo Leiviskä, jotka ovat viime syksystä asti opiskelleet lähihoitajatyövoimakoulutuksessa Savon ammattiopistossa.

– Mietin ihan viimeiseen hakupäivään asti, että uskallanko hakea koulutukseen, kun on jo tätä ikääkin. Opiskelu on ollut kuitenkin todella antoisaa, eikä pelkkää koulun penkillä istumista vaan myös työelämään tutustumista harjoitteluiden kautta, it-alan konsulttina aiemmin työskennellyt Kauppila toteaa.

Leiviskä kertoo, että hän työskenteli 20 vuotta ravintola-alalla, kunnes työpaikka meni viime keväänä konkurssiin. – Näin jälkikäteen ajateltuna se oli minulle uusi mahdollisuus, sillä hain tähän koulutukseen ja nyt olen todella löytänyt oman alani.

Molemmat rohkaisevat hakeutumaan koulutukseen.

Lue koko tarina